Elisenda Fàbregas, compositora convidada

Elisenda Fàbregas (Terrassa, 1955) ha desenvolupat una intensa trajectòria professional com a compositora, pianista i professora. Formada al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, és màster en interpretació pianística per la Juilliard School, doctora en educació per la Universitat de Columbia i doctora en composició musical per la Universitat John Hopkins.

Té un catàleg que inclou composicions per a orquestra simfònica, concerts, formacions de cambra, cicles de cançons amb piano, obres corals i obra per a piano solista. Després d'anys als Estats Units, va viure a Seül una dècada, on va escriure diverses obres orquestrals, entre les quals Accents catalans, que escoltarem al Palau interpretada per l'OSV, formació amb la qual també descobrirem la seva personal Oda a la joia, encàrrec del Palau, en un programa amb la Novena de Beethoven.

El seu retorn recent a la terra nadiua ens permet descobrir el perfil d'una compositora versàtil, amb una visió àmplia del món, un bagatge humanístic molt ric gràcies a la seva experiència vital i amb un llarg currículum com a professora universitària de les cultures musicals occidental i oriental.

Tanmateix, la seva música s'endinsa també en la tradició cultural i musical mediterrània i en el més profund de l'ànima catalana, com es podrà comprovar amb Bonna Domna, escrita sobre un original text trobadoresc. Al Palau escoltarem una tria selecta del seu extens catàleg per a formacions diverses que ens permetrà conèixer més de prop una catalana molt polifacètica i internacional.

Concerts amb obres d'Elisenda Fàbregas