Els socis de l’Orfeó Català aproven en Assemblea General l’informe de gestió de la Junta Directiva, els comptes del 2022 i el pressupost de l’Associació per al 2023

Foto Assemblea

L’Assemblea General de Socis de l’Orfeó Català, reunida al Petit Palau ahir dimecres, 14 de juny de 2023, en sessió ordinària, va aprovar per àmplia majoria l’informe de gestió de la Junta Directiva de l’Orfeó Català, l’estat de comptes de l’exercici de l’any 2022 i el pressupost de l’Associació per al 2023. Va ser la primera Assemblea presidida per Joaquim Uriach, president de l’Associació Orfeó Català, des que va prendre possessió del càrrec ara fa un any. Una Assemblea que va començar reconeixent el recent èxit del cor de l’Orfeó Català en la gira amb la Filharmònica de Berlín, dirigida pel seu titular Kirill Petrenko, el passat mes d’abril amb quatre concerts a Berlín, Barcelona i Madrid.

Informe de gestió del 2022

De la memòria i l’informe de gestió, en un any en què es va anar recuperant la normalitat prepandèmica, destaquen els més de 100 concerts que van protagonitzar els cors de la casa. Un any en què l’Orfeó va reprendre la seva activitat internacional amb la gira de la formació al costat de l’Orquestra Filharmònica de Luxemburg, sota la direcció de Gustavo Gimeno, per interpretar la Missa de Glòria de Puccini, al Palau, al Théâtre des Champs Élysées de París i a la Philharmonie de Luxemburg.  Altres moments destacats van ser: l’actuació a Budapest, al MÜPA, del Cor de Cambra del Palau amb la producció titulada Ensalades i madrigals del Renaixement català, amb la formació La Caravaggia, direcció escènica d’Anna Romaní i direcció musical de Xavier Puig, o el concert del Cor Jove en què va col·laborar per primera vegada amb el director Peter Phillips i el seu conjunt coral, The Tallis Scholars. També va ser rellevant la participació del Cor de Noies al Sónar i al Festival Temporada Alta al costat dels cantants Maria Arnal i Marcel Bagés. Finalment, cal destacar el Concert de Sant Esteve que va tornar a reunir, de manera presencial, tots els cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau i va ser el primer de Pablo Larraz com a director de l’Orfeó Català. També es va fer esment de les activitats del CEDOC i dels cors de Palau Vincles, el projecte social del Palau.

Podeu veure aquí un videoclip amb els moments més destacats del 2022.

Apartat econòmic

En l’apartat econòmic, l’Assemblea va aprovar l’estat de comptes de l’exercici de l’any 2022 de l’Orfeó Català i el pressupost per al 2023 i també es va informar als socis de les informacions comptables de la Fundació OC-PMC.

Podeu consultar aquí aquestes informacions.

Altres informacions d’interès

Durant la sessió es va informar també sobre les millores dutes a terme als edificis del Palau de la Música Catalana i espais vinculats com la rehabilitació de les façanes dels carrers de Sant Pere Més Alt i d’Amadeu Vives, les millores a l’escenari de la Sala de Concerts, la nova il·luminació de les sales, la instal·lació de plaques fotovoltaiques, l’aïllament de l’Espai Palau i la climatització del Petit Palau. També es van donar detalls de la nova Porta del Palau que donarà més visibilitat a la institució amb l’habilitació d’un local ubicat a la cantonada de Via Laietana amb Ramon Mas, i que s’utilitzarà per ubicar les noves taquilles i la botiga del Palau.

Un cop finalitzades les votacions, el director general del Palau de la Música Catalana, Joan Oller, va informar dels projectes més immediats dels cors de la casa en el marc del Festival Grec. El Cor de Noies participarà al costat d’una de les companyies australianes de circ contemporani més reconegudes internacionalment, Gravity & Other Myths, amb The Pulse, l’espectacle inaugural del Grec amb tres funcions i una gira internacional que les portarà a Canadà, Irlanda i Àustria. Per la seva banda, l’Orfeó Català, sota la direcció de Simon Halsey, interpretarà el Requiem de Fauré en una versió amb direcció escènica de Marina Mascarell amb el títol Requiem de la llum, que s’estrenarà amb tres passis al Recinte Modernista de Sant Pau. Els homes de l’Orfeó i del Cor Jove actuaran a The Prisoner of the State de David Lang a l’Auditori al costat de l’OBC també en el marc del festival d’estiu de la ciutat.

Joaquim Uriach també va parlar sobre les principals línies del nou Pla Estratègic  2023-2026 de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. En un bon moment per a la institució, es volen plantejar nous reptes que portin el Palau i l’Orfeó a fer un salt en el futur amb l’objectiu d’augmentar l’impacte de la institució i reforçar el seu esperit fundacional. Finalment, el president va lliurar les medalles als socis amb més de 25 i 50 anys d’antiguitat a l’entitat.

(fotografia ©Antoni Bofill)