Emili Brugalla & Laia Llobera
–‘Música Callada’ de Mompou

Descripció

Avís

Entrada al Petit Palau pel carrer Sant Pere més Alt.

El concert començarà al carrer Sant Pere més Alt, davant de l’escultura Carmela de Jaume Plensa i de l’accés al Petit Palau, amb la lectura d’un poema i tot seguit es convidarà el públic a baixar cap al Petit Palau en silenci mentre la música ja s’escolta. Per a qui ho prefereixi, també s’hi podrà accedir pel Foyer del Petit Palau.

escultura de jaume plensa mida WEB

Fitxa artística

Emili Brugalla, piano
Laia Llobera, poetessa, recitadora

Programa

F. Mompou: Música callada (selecció)

Lectura de poemes al voltant de l’exposició de Jaume Plensa “Poesia del silenci”, organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera.

Detalls

Us convidem a gaudir d’aquest espectacle ideat per Laia Llobera, la poeta convidada de la propera temporada del Palau, i el pianista Emili Brugalla. Una proposta que vol ser un viatge al misteri de l’ànima humana a través de la lectura d’una selecció de poemes i de la interpretació de fragments de la Música callada de Frederic Mompou, una de les especialitats de Brugalla. El concert està organitzat en col·laboració amb la Fundació Catalunya La Pedrera en el context de les activitats organitzades al voltant de l’Exposició sobre Jaume Plensa. Poesia del silenci que es pot veure a La Pedrera fins al 23 de juliol.

El públic està cridat a reunir-se davant de l’escultura Carmela, de Jaume Plensa, situada davant de la façana del Petit Palau, abans de començar el concert. En aquest punt de trobada, Laia Llobera llegirà un petit poema de John Cage sobre el silenci i es convidarà el públic a accedir a la sala de manera silenciosa. A partir d’aquest moment, i un cop el públic estigui a lloc, s’iniciarà el diàleg entre la poesia i la música.

Llobera llegirà obres seleccionades per ella mateixa de poetes universals i catalans com Carles Riba, Felícia Fuster, Paul Verlaine, Rainer Maria Rilke, Agustí Bartra i Novalis, i també un poema propi, entre d’altres peces. Una lectura que anirà intercalada de la interpretació al piano de fragments de Música Callada de Mompou. “Aquesta música és ‘callada’, perquè la seva audició és interna. La seva emoció és secreta i només pren forma en les seves ressonàncies sota la volta freda de la nostra soledat”, segons va manifestar el mateix Frederic Mompou (1893-1987) a propòsit d’una obra per ell considerada paradigmàtica, i que s'articula en quatre quaderns de peces compostes el 1951, 1962, 1965 i 1967, respectivament. Per reforçar el missatge de la proposta, s’utilitzarà una il·luminació especial per a cada un dels quaderns de l’obra de Mompou.

Oferta especial visita + concert a partir de 20€

Visita amb audioguia (18:30 h) + Concert (20 h)

El Palau és un temple de la música i l’arquitectura. Gaudeix d’una visita amb audioguia per conèixer la història i construcció de l'única sala de concerts modernista patrimoni mundial per la UNESCO (1h i 30m abans de l'espectacle) i d’un concert per entendre la màgia del que és no només un monument, sinó una sala viva.

Atenció: cal portar auriculars propis per a l'audioguia
Important: cal triar la tarifa "Audioguia+Concert" en el procés de compra

COMPRA AQUÍ

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

 • 4 Juliol 2023
  Dt
  20:00 h
  Petit Palau
  Comprar

Informació de l'obra

Preus:15 euros
Organitzen:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música i Fundació Catalunya La Pedrera

Programa

També pots comprar per:

Telèfon

T. 932 957 207 

Taquilles

[email protected]
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

 • De dilluns a divendres: de 9 a 21 h.
 • Dissabtes: de 9.30 a 21 h.
 • Diumenges i festius: de 9.30 a 13 h i 2 hores abans dels concerts (per la venda del dia).

Compartir