Informació general

Des de fa més de tres dècades, el Palau de la Música Catalana col·labora amb la comunitat educativa a través del cicle Escoles al Palau a fi d’oferir activitats i propostes artístiques que potenciïn el desenvolupament integral dels infants i joves del nostre país.

Com a espai excepcional que captiva tots els que s’hi endinsen, el Palau de la Música Catalana vol esdevenir un catalitzador de vivències i experiències artístiques, tant des d’un punt de vista cognitiu com sensorial, emocional i espiritual. Per això, els concerts- espectacles que conformen la programació del Servei Educatiu, s'han concebut amb l’objectiu de ser atractius i entenedors per a diferents franges d’edat. Sempre amb un denominador comú, que la música esdevingui la gran protagonista de l'experiència artística i que al mateix temps, aquesta interaccioni amb altres disciplines com la dansa, la poesia, el teatre, el video mapping i les arts plàstiques, entre d’altres.

Al llarg de la temporada 23-24 estrenarem el concert-espectacle Tot en orgue!, dirigit pel dramaturg Jordi Oriol i adreçat a estudiants de secundària, batxillerats i formació professional. Seguirem celebrant el centenari de la mort de Lluís Domènech i Montaner, arquitecte del Palau de la Música Catalana, amb el concert-espectacle Colors i més Colors i presentarem un nou itinerari de concerts fora de l'horari lectiu amb Grada Jove Teen, perquè els centres d’educació secundària puguin assistir amb els respectius grups a alguns dels concerts de la temporada del Palau a un preu molt reduït.

D'altra banda, els alumnes d'escoles bressol i educació infantil tindran l'oportunitat de seguir gaudint de dues propostes emblemàtiques, preciosistes i alhora trepidants de molta proximitat escènica com són el BaBeBra & Mozart, en homenatge a la música clàssica centre-europea de l'època del barroc, del classicisme i del romanticisme, i el Twinkle Twinkle baby's star, que combina repertori tradicional d'origen anglosaxó i repertori tradicional català. El concert-espectacle Meravellós Mahler seguirà suposant una oportunitat per aprendre a contemplar, a escoltar i a meravellar-se davant la música d'aquest compositor. Descobrirem el compositor més universal de tots els temps amb Big Bang  Beethoven, sota la direcció musical d'Eduard Iniesta i coreogràfica d'Enrique Cabrera; Flamenkat ens aproparà al gènere del flamenc des d’una mirada integradora; amb el Cobla 2.0 redescobrirem aquesta formació instrumental; amb les Les músiques del món viatjarem per tot el món acompanyats cinc veus increïbles; amb el Jazz en viu…Swing! reviurem moments emblemàtics de la història del Jazz i amb el Visitem i experimentem el Palau recorrerem l'edifici i coneixerem el seu patrimoni cultural, artístic i històric.

Convidem doncs a tota la comunitat educativa a participar d’aquesta experiència única, catalitzadora de vivències artístiques.

Patrocinadors